vrijdag 14 december 2018

Facebook gaat geheime informatie zelf delen met gebruikers

SAN FRANCISCO (HV) - Facebook deelt met onmiddellijke ingang vertrouwelijke informatie met zijn gebruikers. Het gaat om materiaal dat inzicht geeft in de motieven, financiën en toegepaste algoritmen van het platform. “Al die mensen die constant hun ziel aan ons verkopen, we moeten iets terug gaan doen.”


Het sociale medium, dat al langer onder vuur ligt vanwege juist zijn gebrek aan transparantie, is van plan om op dagelijkse basis te lekken uit gevoelige stukken die een scherp beeld geven van hoe Facebook te werk gaat. 

Gemakkelijk
“We willen daarmee laten zien dat de gemiddelde Facebook-gebruiker niet de enige is wiens ziel en zaligheid op straat belanden”, aldus een woordvoerder. “Tot nu toe hebben we eigenlijk vrij gemakkelijk de stiekeme praktijken van Facebook voor de wereld geheim weten te houden. Dan kom je op een punt dat je beseft dat het aan jezelf is om de vuile was buiten te hangen.”

De woordvoerder verwacht geen grote ophef over de aanstaande publicaties. “De meeste mensen weten toch wel dat Facebook niet oprecht is. Deze aanpak gaat vooral duidelijk maken hoe onbetrouwbaar we echt zijn. Maar gelet op de schrikbarend onverschillige reacties van gebruikers op onze datalekken, verwacht ik niet het ons veel klanten gaat kosten."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten